Vauvavuoden tarpeelliset ja turhakkeet

Teimme ennen lapsen syntymää vauvatarvikehankintoja ~500€:lla ja otimme myös äitiyspakkauksen. Lupasin joskus palata kertomaan, olivatko hankinnat hyödyllisiä. Spoiler alert: suurin osa oli! Nämähän ovat hyvin yksilöllisiä juttuja, mikä toimii toisella voi olla toiselle ihan täysi turhake. Mutta hauskahan näitä on vertailla ja muistella. 

Ensivaikutelmani äitiyspakkauksesta, kun avasin sen ensimmäisen kerran: Siellähän oli vaikka mitä! Pakkauksen tarvikkeista tuli käytettyä melkein kaikkea, kaikista hyödyllisimpiä olivat talvihaalari, vaunujen lämpöpussi ja vaatteet, niistä käytimme melkein kaikkia. Merinovillahaalari on vieläkin ahkerassa käytössä, kun se menee yhä meidän kirpulle! Mutta mikäli meille tulisi toinen lapsi, en enää ottaisi uutta pakkausta, koska tarvikkeet löytyisivät jo meiltä valmiina. En ole siis laittanut suurinta osaa hankkimistamme tavaroista kiertoon, vaikka näin suunnittelin. En tiedä, onko kyse laiskuudesta vai jopa toiveikkuudesta, että niille voisi tulla vielä tarvetta... 


Muita ehdottomasti käytetyimpiä hankintoja olivat:

Vaunu- ratasyhdistelmä, joka on vieläkin päivittäisessä käytössä, muksu nukkuu rattaissa päiväunet, kun lenkkeilen koirien kanssa. Samoin itkuhälyttimet ovat päivittäisessä käytössä, kun tyttö useimmiten jatkaa vielä kotipihassakin päiväuniaan.

Turvakaukalo, tosin toisen myin pois, kun toinen autokin myytiin. Nyt on kyllä jo isompi istuin hankittuna. 

Pinnasänky, jossa tyttö nukkuu vieläkin alkuyön, ennen kuin jossain vaiheessa yöllä  siirtyy meidän kanssa perhepetiin. 

Syöttötuoli on käytössä vieläkin. Hommattiin myös mummolaan käytettynä syöttis, koska kävimme siellä usein ja se vain helpotti niin paljon elämää. 

Amme jaloilla, ihan älyttömän kätevä! Varsinkin alkuun en olisi millään taipunut kylvettämään vauvaa ammeessa lattialla, joten tämä keksintö oli ihan pelastus. Itse amme on vieläkin käytössä ja sen jalat varastossa. 

Hoitopöytä oli hyödyllinen ja itse asiassa se on vieläkin paikoillaan ja tytön vaatteet ovat korilaatikoissa sen alla, koska siinä ne pysyvät paremmassa järjestyksessä kuin kaapissa. 

Kantoreppua aloimme käyttää vasta vähän vanhempana, mutta se olikin sitten monen tilanteen pelastus. Pääsin jopa metsälenkeille koirien kanssa, kun nappasin tytön repussa mukaan. 

Rintapumppua käytin jonkun verran, nyt ehkä hankkisin mieluummin ns. alipainepumpun. Kyllä sillekin käyttöä tuli, pääsin helpommin lähtemään kotoa vähäksi aikaa pois, kun pumpattua maitoa oli valmiina pakkasessa. Jos olisin ajoissa tajunnut, olisin voinut vaikka luovuttaakin maitoa. Imetän muuten vieläkin,  yritän omalta osaltani normalisoida pitkää imetystä kertomalla siitä avoimesti. 

Varsinaisia turhakkeita meille oli vain muutamia, esimerkiksi sitteri. Vauva viihtyi paremmin sohvalla unipesässä ja siirtyi sitten lattialle matolle, kun oppi kääntyilemään (Kissa oli tyytyväinen, kun sai sen unipesän). Myös imetysvaatteet olivat sellaisia, mitä minulla ei tullut käytettyä. Ihan normaaleilla, vähän väljemmillä paidoilla pärjäsi ihan hyvin myös ihmisten ilmoilla. 

Myöskään mitään pesuaineita, talkkia tai marketin perusvoiteita ei tullut käytettyä. Kaikista parasta oli ihan perus Bepanthen, sekä apteekista saatavat Acon voiteet, joista saatiin neuvolastakin näytteitä. 

Siinäpä ne tärkeimmät, millä alkuun pääsi ja onhan tässä matkan varrella tullut tehtyä aika paljon uusia hankintoja, kun lapsi on kasvanut, lähtenyt liikkeelle ja alkanut leikkiä. Voin kertoa niistä seuraavaksi, kun ovat vielä tuoreessa muistissa. 

Millaisia tarpeellisia ja turhia vauvahankintoja teidän kaappeihin on eksynyt? 

Kommentit

Suositut tekstit