Kohti pienempiä tuloja (ja menoja)

Minne katosi päivät? 

Uskomatonta, mitä tahtia aika juoksee ja päivät kuluvat. Vanhempainvapaani alkaa pikkuhiljaa olla taputeltu ja ilmoitin jo työnantajalle pitkästä hoitovapaasta. Tänään kolahti postiluukusta kirje Kelalta, jossa minulle myönnettiin kotihoidontukea ruhtinaalliset (lue: naurettavat) 338,34€ kuukaudessa. Kiitollinen olen toki siitä, että jotain tukea on edes mahdollista saada ja että minulla on sen myötä mahdollisuus jäädä vielä hoitamaan pikkuistamme kotiin itse. 

Nyt päätin aloittaa tarkan seurannan menoistani ja aktiivisen lisätulojen hankkimisen. Aloitin eilen, koska tilille tipahti toiseksi viimeinen kokonainen vanhempainraha ja tilanne ns. nollaantui. Tulen seuraamaan näitä viikottain ja raportoimaan tänne.

Tiistai 13.7.: ei menoja

Keskiviikko 14.7. 

4,95€ ruokakauppa
15€ hiustenleikkuu
5,5€ kahvila
500€ lainan lyhennys

Lisätulot: 10€ nettikirpparilla myydystä harrastustarvikkeesta


Näin ystäviäni kahvien ja jäätelöiden merkeissä pitkästä aikaa. Oli oikein mukavaa ja samaan hintaan saatiin santsikupitkin. Päivällä kävimme perheen voimin kaupungilla, ja ruokakaupasta ostin soijajuguja, joita ei meidän lähikaupasta saa. Taustaksi vielä sellainen, että puolisoni on pääasiassa maksanut pari kuukautta perheemme ruokakulut ja näin tulee olemaan jatkossakin sen ja monen muunkin juoksevan kulun kanssa. Tästä lisää myöhemmin. 

Samalla reissulla käväisin "pikafiksaamassa" tukkani. Viimeksi kävin kunnolla kampaajalla keväällä, kun halusin tukan minttiin nimiäisiä varten. Yleensä leikkaan tukkani itse, mutta joka noin kolmannella kerralla haluan ammattilaisen hoitavan homman, että edes joku kuosi säilyy siinä. 

Lainan lyhennys meni elokuulta maksuun ja myin yhden harrastustarvikkeen nettikirpparilla. Pitäisikin taas syynätä kaapit läpi josko sieltä löytyisi muutakin myytävää tavaraa. 

Muita kuluja ei pitäisi enää tälle viikolle tulla, mutta raportoin, mikäli muutoksia tulee. Olisin toki voinut julkaista tämän vasta sunnuntaina, mutta en millään malttanut odottaa pitkän postaustauon jälkeen, jei! :D 


Kommentit

Suositut tekstit