Hankinnat vauvalle ~500€

Minä en ole ikinä ollut se tyyppi, jonka mielestä pikkuiset vauvanvaatteet (tai vauvat ylipäätään..) ovat se maailman söpöin asia. Nyt kun vauvan tulo tuli kuitenkin ajankohtaiseksi itsellekin, olen pyrkinyt suhtautumaan kaikkiin hankintoihin järkeä ja harkintaa käyttäen. Kieltämättä vähän jopa innostuin niistä pikkuisista töppösistä ja bodyista, kun aikani niitä pyörittelin, joten ehkä en sittenkään taida olla ihan immuuni tälle ilmiölle.

Kun rakenneultrassa oli käyty, ajattelin, että nyt on sopiva aika alkaa pikkuhiljaa tekemään hankintoja, sillä halusin mahdollisuuksien mukaan kaiken käytettynä ja mieluusti kukkarolle sopivaan hintaan. Usein vauvatarvikkeita käytetään niin lyhyen aikaa, että käytetytkin ovat kuin uudenveroisia ja onhan tässä se itselleni tärkeä ekologinenkin puoli olemassa. Vietin siis iltoja selaillen toria ja facekirppareita ja kyselin lähipiiriltä suosituksia. Tavaroiden metsästäminen oli minusta ihan hauskaa ajanvietettä ja tarjontaa olikin runsaasti, sen kun vain valitsi kermat päältä, kun oli ajoissa liikkeellä. Ensimmäinen ostos oli pinnasänky ja siihen tuli kaikenlaista kylkiäistä mukaan, vaipoista lähtien :D Ilmeisesti monikin halusi tavaroista vaan näppärästi eroon ja sehän sopi minulle paremmin kuin hyvin. Mitään tarkkoja lukuja en harmi kyllä laittanut ylös, mutta hankintoihin ei ole mennyt yli viittäsataa euroa. Johan pelkät vaunut maksavat uutena tuon verran, eikä välttämättä riitäkään! Tässä vähän listaa, mitä kaikkea sain tuolla summalla:

- vaunu/ratasyhdistelmä
- turvakaukalot molempiin autoihin (näissä tärkeää huomioida ikä ja kolaroimattomuus)
- pinnasänky kaikkine härpäkkeineen kuten pehmusteet, lakanat, varaosa-lauta yhdelle sivulle, että voi käyttää vanhempanakin jne.
- hoitoalusta
- leikkimatto
- unipesä
- iso kassi kestovaippoja sekä normivaippoja
- vaatteet n. 6kk ikään asti, myös ulkovaatteet
- itselle äitiys- ja imetysvaatteita ja liivejä
- kantoreppu
- itkuhälyttimet
- vetokorit "hoitopöydän" alle. Hoitopöytänä toimii vanha, tukeva koulupöytäni.
- amme jaloilla
- sitteri
- rintapumppu, liivinsuoja ym.
- syöttötuoli

Siinä taisi olla kaikki. Otimme myös äitiyspakkauksen ja sehän oli monipuolinen sisällöltään. Tyttö nukkuu vielä siinä laatikossa pinnasängyssä. Tarkoitus on laittaa tavarat edelleen kiertoon, kunhan jäävät meillä tarpeettomiksi. Joitakin suosikkivaatteita ym. jätän pieneen muistojen laatikkoon talteen.

Sukulaiset ja ystävät ovat käyneet rotinoilla ja tuoneet aivan ihania vaatteita ja leluja tuliaisina. Ystävät pitivät minulle myös yllärinä vauvakutsut ja olivat askarrelleet vaippakakun, joka sisälsi kaikenlaista tarpeellista ihan perusvoiteesta tutteihin. Ne itse vaipat on käytetty jo aikapäiviä sitten, tarpeeseen tulivat!

Voin myöhemmin listata erikseen meille tarpeelliset tavarat ja turhakkeet, kunhan kokemusta kertyy. Onneksi tuli kunnolla raivattua ennen vauvan tuloa, niin mahdumme vielä itsekin asuntoomme :D

Kommentit

 1. Voi mä muistan miten ihanaa oli, kun sai äitiyspakkauksen! Mulla on kolme lasta ja kaikkiin valitsin sen ihanan salaperäisen äitiyspaketin... =). Mä _niin_ muistan sen tunteen, kun avasin pakkauksen ensimmäisen kerran ja nostelin sieltä tavara kerrallaan niitä ihania pikku-bodyja ja kaikkia muita pois! Tuntui siltä, että niitä riitti ihan hirveästi. Ne tuoksuivat hyvälle ja olivat niin sievästi pakattuja. Ja oli kaikkea jännittävää aarretta... oi joi...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kuin joulu olisi tullut etukäteen, kun haki paketin postista ;)

   Poista
 2. Löysin blogisi kommenttisi myötä ja jään ehdottomasti seuraamaan =) Oletpas saanut paljon tavaraa tuolla summalla!

  Olen aina ajatellut että otan äitiyspakkauksen jos koskaan tulen raskaaksi. Nyt olen kuitenkin vähän ajatellut (jos nyt koskaan raskaudun) että en ota äitiyspakkausta. Oishan se kiva hakea sellainen paketti mutta mutta. En oikein tykkää kuoseista ja laskin että 170€ saan aika lailla kaiken tarvitsemani kyllä mikä vielä puuttuu ja mitä siinä pakkauksessakin on. Olen alkanut keräilemään bodyja yms. vaatteita jo aikoja sitten joten :D Ja jos lapseni syntyy talvella niin toppapuku yms. eiole sopivan kokoisia kuitenkaan eli joutuisin ostaa uudet joka tapauksessa. Näen että järkevämpi ottaa rahana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tein kyllä oikein kunnon löytöjä, kun ajan kanssa sai etsiä :) Joo, kyllä 170€:lla saa jo paljon tarvikkeita, riippuu varmasti ihan tilanteesta, kannattaako pakkaus ottaa. Ja saahan niitäkin sitten käytettynä ostettua, jos jonkun jutun haluaisi, minullakin on parin vuoden takainen haalari, kun se tuli yhden vaatepaketin mukana :) Ja näköjään tarvikkeita tulee paljon lahjaksi, jos vaan lähipiiri on yhtä innoissaan kuin meillä :D

   Sinulla on jännittävä tilanne, pidän peukkuja ja tulen seuraamaan matkaasi :) Tsemppiä piinailuun!

   Poista
 3. Täällä odotetaan esikoista ja kulutetaan talous/säästämisblogeja innolla jo monen vuoden kokemuksella.
  Kaikki lapseen liittyvä rahanmeno siis kiinnostaa myös kaiken muun lisäksi. Ilmoittaudun siis uudeksi vakkarilukijaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, sitten kirjoittelen tästä aiheesta enemmänkin! :) Paljon onnea tulokkaasta <3

   Poista
 4. Kiinnostaisi kovasti kuulla, miten jatkohankinnat vauvan ja taaperon kanssa ovat sujuneet? Kunnioitettavan pienellä summalla selvisit alkuhankinnoista, mutta lapsen kanssa jatkuvasti saa kyllä olla ostamassa jotain, se on tullut hyvin nopeasti selväksi itselle ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässähän voisi olla ihan pätevä postausaihe, kiitos! :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit