Harkitsin vakavasti minimalismia..

... Kun kotimme valtasi hiiri-invaasio!

Olemme asuneet tässä talossa kuusi vuotta ja nyt vasta ensimmäisen kerran jouduin sellaisen inhottavan pikkujyrsijän kanssa nokakkain keittiössäni. Vaikka kuinka olen maalaistyttö juuriltani, enkä kokenut tarvetta loikkia penkille karkuun (enkä olisi varmaan kovin ketterästi tämän mahan kanssa päässytkään, hehe), niin jätin loukuttamispuuhat suosiolla paremman puoliskoni harteille.

Meillä kuuluu vakuutukseen tuholaistorjunta, joten soittelin jo apujoukkoja hätiin. Ne pirulaiset kun ovat vallanneet myös ullakon ja rapistelevat öisin tuolla välipohjassa. Ties mitä tuhoja saavat aikaan. Meillä on myös kissa, mutta se tuntuu luikkivan hiiriä karkuun nopeammin kuin minä...

Mutta miten tämä liittyy minimalismiin? Noh, kun pidimme suursiivousta äitini/ystäväni/mieheni voimin keittiössä ja kodinhoitohuoneessa, havahduin, miten paljon helpompaa siivoaminen olisi, jos tavaramäärä olisi ihan minimaalinen. Miten helppoa ja nopeaa olisi siivota pinnat ja lattiat, kun niillä ei olisi mitään ylimääräistä. Miten rauhoittavalta tyhjät tasot ja väljät kaapit näyttävät silmääni. Mietin, tarvitsenko tuota tavaraa todella, miksi olen raahannut sen tänne muutossa pölyttymään? Toki minimalismissa on kyse muustakin kuin tavaran vähyydestä, mutta se on kyllä ensimmäinen asia joka sanasta tulee mieleen. Olevinaan olen kodin kerran muodikkaasti konmarittanut, mutta ilmeisesti ajatukseni iloa tuottavista asioista on ehtinyt muuttua. Olenhan aika paljon muuttunut muutenkin parin viime vuoden aikana.

Noh tulipahan ainakin siivottua ja raivattua kunnolla! Synnytystä se ei valitettavasti käynnistänyt, uuden ajatusprosessin kylläkin.


Kommentit

  1. Meillä on mökillä hiiriä (oikeasti myyrä). Häikäilemättömiä, röyhkeitä... juoksevat seinän viertä, vaikka me ihmiset ja koirat olemme parin metrin päässä ja näemme kaiken! Kehtaavatkin, ryökäleet. Jätin mökillä pari hiirenloukkua =(… Kotonakin on kerran ollut hiiri. Se oli jouluaattoa ja tytär oli juuri saanut lahjaksi barbin; barbi tulee sellaisessa kovassa läpinäkyvässä muovipaketissa. Kun hiiri oli kirjoituspöydän takana, laitoin läpinäkyvän barbimuovipaketin sen toiseen reunaan suu ammollaan ja tytär ajoi hiirtä toisesta reunasta jollain kepillä sohien; elikko juoksi suoraan sinne muovipakettiin ja äkkiä kansi kiinni! Karmea fiilis; mulla oli hiiri käsissäni läpinäkyvässä paketissa. Se poukkoili ja riehui paniikissa. Vein ulos talvipakkaseen. Todennäköisesti en tarpeeksi kauas ja se tuli takaisin sisään... Toivottavasti meni kuitenkin naapuriin.

    VastaaPoista
  2. Ihme, kun olette tuolleen saaneet tihulaisen pyydystettyä, ovat nimittäin aika liukkaita liikkeissään! Hyi! Meillä juuri loukutettiin koko vintti ja nuo komerot, joihin sieltä puskevat, joten toivottavasti ongelmasta päästään. Myrkkyjä ei voi noiden lemmikkien vuoksi edes laittaa. On tästä seurannut jotain hyvääkin, siivoamis- ja järjestelyvimma on iskenyt tähän talouteen ja kotona alkaa olla viihtyisämpää kuin ikinä :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit